Göinge TrädgårdsSällskap
  
 
 »   Startsidan
 »   Om oss
 »   Program
 »   Medlemsförmåner
 »   Medlemsansökan
 »   Avgifter
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Protokoll
 »   Stadgar
 »   Bildarkiv
 »   Karta
 »   Råd och tips
 »   Externa aktiviteter
 »   Länkar
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

 

 

 

 

VÅRENS PROGRAM 2020

   

Alla föreläsningar är klockan 19.00 i HOK´s klubbstuga på Hövdingegatan 26, Hässleholm. Ingen föranmälan. Fika till självkostnadspris.

Vid aktiviteter med anmälan är denna bindande. Vid förhinder måste avanmälan ske omgående. Resebyråbranchens resevillkor gäller.

 

MÅNDAG 20 JANUARI 

BILDVISNING: "VILDA BLOMMOR"

Göinge Biologiska Förening tar oss, med en bildvisning, ut från trädgårdarnas prydnadsväxter och visar blommor som växer vilt i naturen. En del av dessa har förståss sedan blivit förädlade och flyttat in i trädgårdarna. Bildvisningen kommer att följas upp med en "Blomstervandring" den 16 juni eller däromkring. Den 16 juni är det "De vilda blommornas dag".

 

MÅNDAG 10 FEBRUARI 

ÅRSMÖTE

Årsmötesförhandling enligt föreningens stadgar. Bildvisning från 2019 års aktiviteter. Föreningen bjuder på kaffe och lätt förtäring. Ingen föranmälan.

 

MÅNDAG 2 MARS, klockan 19.00

Blå Salongen, Hässleholm Kulturhus

FÖRELÄSNING  ”Odla din hälsa” av Åke Truedsson.

 Åke Truedsson är en kemiingenjör som odlar massor av frukt, bär och grönsaker, växtförädlar fram nya sorter, provar fram odlingsmetoder och tänker på kopplingen mellan mat och hälsa. Även det vi använder på kroppen har en stor inverkan på vår hälsa där det gäller att välja rätt. Naturen bjuder på många nyttigheter och själv kan man odla mycket nyttig mat på ganska liten yta.

Åke har skrivit otaliga artiklar sedan 1984 och ett 10-tal böcker bl.a. om tomater, ekologisk grönsaksodling, frukt och bär, uterum, vitlök och odla din hälsa.

Föredraget ”Odla din hälsa” berättar vad vi ska tänka på för att vara en mer positiv balanserad person, om farligheter vi utsätter oss för med mat och annat och ger oss kunskaper om olika nyttigheter som kan motverka de så kallade välfärdssjukdomarna. Boken kan köpas på föredraget. (160 kr).

För medlemmar i föreningen är priset 80 kr, uppge ditt medlemsnummer vid bokning (står på ditt medlemskort för 2019). Pris för icke medlem är 120 kr. Evenemanget är öppet för allmänheten så det är först till kvarn som gäller. Boka dina biljetter hos Hässleholm Kulturhus biljettkassa, telefon 0451-26 66 70. Biljettsläpp 2020-01-02.


INSTÄLLD MÅNDAG 30 MARS

FÖRELÄSNING

Ljussättning i trädgården 

Att använda olika typer av belysning i trädgården är ett sätt att skapa effekter, allt från att belysa träd och buskar, skapa mystiska skuggor eller bara mysa till det. Bettina Jagorstrand från LightsOn visar bilder och informerar om vad man ska tänka på för att få en helhet på sin ljussättning. Vilken typ av belysning som bäst passar till det man önskar att uppnå.  Bettina kommer också att ha med sig produkter från LightsOn till försäljning. 

 


LÖRDAG 2 MAJ, KLOCKAN 10–12

TRÄDGÅRDSLOPPIS

Parkeringen vid HOK´s klubbstuga, Hövdingegatan 26, Hässleholm

Sälj-byt-köp

Ta med dej dina vänner och bekanta för att sälja/köpa växter, grönsaker, krukor, böcker, redskap, ja allt som har anknytning till trädgård.  Det du inte själv behöver eller vill ha kan vara fynd för andra. Som köpare kan du verkligen göra fynd genom att hitta ovanliga och framför allt billiga växter men även annat trädgårdsrelaterade saker. Har du växter över men inte själv vill sälja så skänk till föreningen som säljer och därmed kan stärka sin kassa. Observera att det är öppet för alla. Ingen anmälan, bara kom.

 

MÅNDAG 11 MAJ KLOCKAN 16.30-18.30

INKÖPSDAG Växtmästaren Osby

Botanisera bland vårens nyinkomna växter, krukor m.m. och hitta något nytt till trädgården eller balkongen. Passa också på att utnyttja värdekupongen du fick tillsammans med vårens program, om du inte redan hunnit använda den. Den ger dig 20% rabatt på ditt inköp. Mellan 16.30 och 18.30 är vi välkomna och klockan 17 får vi en guidad rundvandring av Anna eller Jankov.

 

ONSDAG 20 MAJ MELLAN KL. 17.00 OCH 20.00 (”drop in”)

UTFLYKT EGNA BILAR

Vi tar en kvällstur till Kerstin och Lennart Karlsson på Sjöboholmsvägen 5 i Tjörnarp, där vi bland annat kan spana in en bit över 250 st. olika rhododendron och azaleor, flertalet trillium och hostor mm. Precis vid denna tidpunkt i fjol blommade rhododendron och azaleor som bäst, så vi hoppas på detta även i år!

Eftersom Kerstin håller hårt i den lilla gräsmatta som finns kvar, har de även hyrt en bit ”skogsmark” utanför tomten, där de odlar i surjordsbäddar.

På väg till eller från Kerstin och Lennart kan ni också stanna till hos DJ Norra Mellby Design AB där vi har 15% rabatt på terrakotta-, keramik- och träprodukter.

Anmälan sker till Anette Härbst, senast 14 maj tel. 0734 – 22 55 03 eller mail:anette.attarp@hotmail.com 

 

INSTÄLLD LÖRDAG 30 MAJ

UTFÄRD TILL BJÄREHALVÖN

Vår resa går västerut den här gången och vårt första stopp blir på Willab Garden i Östra Karup. Här blir vi bjudna på frukostfika och får information om företaget. Vi får också möjlighet att gå runt och titta i utställningslokalerna.

Nästa stopp blir Norrvikens Trädgårdar utanför Båstad. Vi strövar fritt omkring i den stora parken som inrymmer flera olika trädgårdsrum.  Här intar vi också vår lunch i Orangeriets restaurang.

Efter lunchen åker vi vidare till Krapperups slott, där den förre trädgårdsmästaren på Hovdala, Georg Grundsten, numera är slottsträdgårdsmästare. Vi får en guidad tur i parken och därefter blir det fika i Krapperups Café och Slottsbod.  Här finns olika godsaker att köpa med hem, som marmelader, färskt bröd, saft och matiga presenter.

Bara 200 m norr om slottet finns Krapperups trädgårdsmästeri. Vi promenerar dit och här finns möjlighet att införskaffa både sommarblommor, örtplantor och färska kryddor. Betala med swish eller kontant.

Hemsidor:

willabgarden.se

www.norrvikenbastad.se  

krapperup.se

krapperuppskaffestuga.se

Avresa: från Vinslöv Vårdcentralen kl. 8.30, från Hlm. parkeringen vid Österås idrottsplats kl. 8.45

Beräknad hemkomst Hlm. ca 19.30, Vinslöv 19.45

I resans pris ingår: bussresa, frukost, lunch, fika em., inträde och guidning

Kostnad: 685 kr, betalas till föreningens bankgiro 408–1311 i samband med anmälan.

Anmälan till Lars Klinthäll, tel. 070-985 30 23 eller lasseobittan@gmail.com

För att anmälan ska vara giltig är sista anmälnings- och betalningsdag 10 maj 2020


INSTÄLLD SÖNDAG 7 JUNI, klockan 11.00 - 14.00 VÄXTMARKNAD VÄSTERGÅRDA  

Ett samarrangemang med Vinslövs hembygdsförening. Medlemmar samt övriga utställare, som vill sälja växter eller annat med trädgårdsanknytning anmäler sig till Kerstin Sjörén, 070 551 01 35 eller kerstinsjoren@gmail.com  Sista anmälningsdag 31 maj.

 

SÖNDAG 14 JUNI

UTFLYKT I DET GRÖNA PÅ ”DE VILDA BLOMMORNAS DAG".  

Arne Gustavsson från Göingebygdens Biologiska Förening blir vår guide på De vilda blommornas dag, när vi nu följer upp tidigare föreläsning och beger oss ut i naturen vid Rävninge ängar, strax söder om Hästveda. Vi samlas vid HOK´s parkeringsplats klockan 9.30 för samåkning, Medtag gärna kaffekorg.

Anmälan sker till Kerstin Nilsson senast den 8 juni till 070 634 86 44 eller mail  kerstin.nilsson44@hotmail.com


 

 

 

 


     April 2020
V Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
14  12345
15789101112
1613141516171819
1720212223242526
1827282930

 Nyheter

  • Styrelseprotokoll
Styrelseprotokoll för...
(2020-03-24)

  • Protokoll Årsmöte
Protokoll från årsmöt...
(2020-02-13)

  • Sölvesborgs Trädg.för
Titta gärna in på Söl...
(2020-02-12)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen