Göinge TrädgårdsSällskap
  
 
 »   Startsidan
 »   Om oss
 »   Program
 »   Medlemsförmåner
 »   Medlemsansökan
 »   Avgifter
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Protokoll
 »   Stadgar
 »   Bildarkiv
 »   Karta
 »   Råd och tips
 »   Externa aktiviteter
 »   Länkar
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

PROGRAM VINTER/VÅR 2019

   

Alla föreläsningar är klockan 19.00 i HOK´s klubbstuga på Hövdingegatan 26, Hässleholm. Ingen föranmälan. Fika till självkostnadspris.

Vid aktiviteter med anmälan är denna bindande. Vid förhinder måste avanmälan ske omgående. Resebyråbranchens resevillkor gäller.

 

21 JANUARI 2019 

PASSION FÖR PELARGON

Föreläsning måndag den 21 januari.

Pelargonfrossa - historia, sorter och odling. Skötsel, sticklingar samt tips och goda råd för att få fina pelargoner. Vill man veta mer om pelargoner ska man vända sig till Anna-Maria Eriksdotter Gustavsson på Flädergården utanför Vinslöv. Och det är just det vi har gjort! Anna-Maria är sjukgymnasten som sadlade om. Intresset för pelargoner tog över. När hon efter många år i Norge skulle flytta "hem" igen fanns över 3000 plantor med i flyttlasset. Hon har gjort Flädergården till ett populärt utflyktsmål där hon även håller uppskattade föredrag och kurser om pelargoner och dess skötsel.

 

11 FEBRUARI 2019

ÅRSMÖTE

Måndag den 11 februari.

Årsmöte enligt föreningens stadgar. Bildvisning  från 2018 års aktiviteter. För att locka fler medlemmar att öppna upp sin trädgård kommer också att ges information och hållas diskussion om hur det är att ha "Öppen Trädgård". Synpunkter från nybörjare såväl som "gamla vana rävar". Föreningen bjuder på lättare förtäring. Ingen föranmälan.

 

11 MARS 2019

EN PRUNKANDE TRÄDGÅRD MED MINERALER

Föreläsning måndag den 11 mars.

med Anders Holmgren från Planetsown. De flesta har nog hört talas om att våra jordar är urlakade. Vi får sämre skördar men framförallt  får det konsekvenser för näringsinnehållet. Exempelvis så måste man idag äta fyra morötter för att få i sig lika mycket magnesium som en morot gav 1940. Vi kanske tycker vi är noggranna med att gödsla ordentligt varje år men ensidig gödsling med handelsgödsel gör jorden fattig på mikroliv och mineraler. Det finns en nästan förbluffande enkel och billig metod för att ersätta mineralbristen i våra jordar. Vi har dessutom tur som slipper släpa hit dyra mineraler från Skottland eller Island; de finns i vårt närområde. Lyssna och lär mer om vilken metod som avses. www.planetsown.com

 

8 APRIL 2019

HÅLLBAR ODLING

Föreläsning måndag den 8 april.

med Per O Andersson från föreningen Sambruket i Sösdalabygden. Han berättar om idén bakom permakultur och självhushållning, d.v.s. att använda naturen som modell för att designa system som gör att människor och natur mår bra. I sin egen trädgård odlar han i pallkragar och blandar blommor och grönsaker, kökskomposterar med bokashi och förkultiverar med enbart konstljus i källaren. www.sambruket.se  

 

4 MAJ 2019

TRÄDGÅRDSLOPPIS

Lördagen den 4 maj klockan 10.00-12.00 på parkeringen vid HOK´s klubbstuga, Hövdingegatan 26, Hässleholm.

Locka med dig vänner och bekanta till att sälja/köpa växter, grönsaker, krukor, böcker, redskap, ja allt som har anknytning till trädgård. Det du inte själv behöver eller vill ha kan vara fynd för andra. Allt till otroliga loppispriser. Har du växter över men inte själv vill sälja så skänk till föreningen som säljer och därmed kan stärka sin kassa. Loppisen är öppen för alla. 

 

20 MAJ 2019

INKÖPSDAG PÅ KRISTINELUNDS PLANTSKOLA

Måndag den 20 maj klockan 17.00-19.00

20% rabatt för alla medlemmar. Kristinelund är plantskolan som inte bara är en plantskola. Där är alltid något kreativt på gång som ger inspiration och tips att ta med sig hem. Så även om du inte behöver något är plantskolan värt ett besök. Vi blir bjudna på kaffe och kaka. www.kristinelundstradgard.se

 

2 JUNI 2019

VÄXTMARKNAD VÄSTERGÅRDA, VINSLÖV

Söndag den 2 jui klockan 11.00-14.00 

Ett samarrangemang med Vinslövs Hembygdsförening. Medlemmar samt övriga utställare, som vill sälja växter eller annat med trädgårdsanknytning, anmäler sig till Kerstin Sjörén te. 0451 10135 eller mail kerstinsjoren@gmail.com. Sista dag för anmälan är den 27 maj.

 

15-16 JUNI 2019

VÅRENS UTFÄRD - ÖLANDSRESA

Välkommen med på vår resa till Solens och vindarnas ö. Detta är föreningens största satsning i resesammanhang - en resa med ett mycket omväxlande och upplevelserikt program hantverk, plantskolor som vi varmt rekommenderar dig att följa med på. Vi ska som vanligt besöka flera privata trädgårdar med växlande utseende men också hantverk, plantskolor och parker. Till detta kommer en trivsam övernattning med god mat och samvaro med trädgårdssällskapet. 

I resans pris ingår: Bussresa, 2 luncher, 1 middag, 2 em.-kaffe, övernattning med frukost på hotell i Kalmar, ev. entréavgifter och guider.

Kostnad: 1750 kr. Enkelrumstillägg: 350 kr

Betalas till föreningens bankgiro 408-1311 i samband med anmälan. Obs att anmälan är inte giltig förrän inbetalning är gjord. 

Anmälan till Lars Klinthäll, tel 070-985 30 23 alt. lasseobittan@gmail.com. Sista anmälnings-/betalningsdag är de 12 maj.

Göinge Trädgårdssällskap reserverar sig mot oförutsedda händelser som gör att programändringar måste göras eller att resan måste ställas in pga för få anmälningar.

 

6 JULI 2019

UTFLYKT MED EGNA BILAR

Lördag den 6 juli  

Det sägs att ingen trädgård är den andra lik. Att detta stämmer ser vi i de tre trädgårdar vi under dagen kommer att besöka. Vi samlas vid kyrkan i Färlöv kl. 9.45 för att i samlad trupp ge oss av till vår första trädgård. Trädgården tillhör familjen Gunnarsson/Pålsson och ligger precis utanför Färlöv. Trädgården är stor och lummig med bl.a. fruktträdgård, damm, växthus och köksträdgård. Favoritväxter är pioner, dagliljor och funkior. Den andra trädgården är Lollos trädgård, som finns i Knislinge (lollos-inredningsbetong.se). Det är en kuperad trädgårdstomt med många intallationer och sittplatser. Även trädgårdskonst, företrädesvis i betong, finns att beskåda. Dagen avslutar vi sedan i Axeltorp utanför Hjärsås, på Vikens gård. Gården har anor från 1700-talet. Trädgården är stor och innehåller rhododendron, azaleor, julrosor och flertalet träd. Någonstans under dagen kommer vi att ha möjlighet att inta medhavd matsäck. Vi beräknar avrunda dagen ca kl. 15.30. Anmälan till Anette Härbst tel.0734-22 55 03 eller mail anette.attarp@hotmail.com senast 1 juli. Samåk gärna.


     Juni 2019
V Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
22     1
233456789
2411121314
2517181920212223
2624252627282930

 Nyheter

  • Bohus Perenner o växter
Stor utförsäljning fr...
(2019-05-20)

  • Mineralpulver
Se under medlemsförmå...
(2019-05-15)

  • Styrelseprotokoll april
Protokoll för april 2...
(2019-04-28)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen