Logga in

Ordföranden har ordet

Inför höstprogrammet

I trädgården finns alltid något att göra. Både det som är roligt, mindre roligt och förfärligt tråkigt! För det mesta är det en avkoppling med trädgårdsarbete men samtidigt finns en del måsten. De flesta känner nog igen sig i den beskrivningen. Vad som är roligt respektive tråkigt varierar så klart från person till person, det gäller att hitta en balans så att det ändå är det roliga som får dominera. Som att plantera en ny växt. Fådd eller köpt. Den får sin plats i rabatten tillsammans med redan etablerade kompisar och tillför något som tidigare saknats. Vilken höjdare!

Det är inte lika kul att efter några år inse att det inte alls fungerade. Den tog fullständigt överhanden och bredde ut sig både på längden och bredden. Eller så fick den inte tillräckligt med livsrum för att kompisarna bredde ut sig. Men det är bara att ta lärdom, gör om och gör rätt (eller i alla fall bättre).

Det är också väldigt roligt att få möjlighet att besöka och njuta av andras trädgårdar. Alla trädgårdar är olika (som tur är) och det finns alltid någon idé att ta med sig hem och göra om på sitt eget vis. Därför vill jag återigen uppmana dig som ännu inte visat din trädgård att ta mod till dig och göra det. Att vara ”hemmablind” hör till, och Jante-lagen hör inte hemma här! Vi vill gärna besöka fler trädgårdar!

Så passa på att följa med på vår bussresa och våra utflykter med egen bil. Vi kommer hem med nya upplevelser och är fullmatade med inspiration. Nya växter finns att fynda på t ex vår loppis och på Hovdala när de ordnar skördemarknad. Eller lyssna på intressanta föredrag i aktuella ämnen när vi ses inomhus under den mörkare tiden på året. Allt detta finns i höstens program, vi hoppas vi ses framöver.

Ha nu en riktigt skön sommar, njut av ljuset, värmen och naturen!

Kerstin

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.