Logga in

Program Hösten 2023

Kontrollera alltid aktiviteten på hemsida, facebook, information via mail eller kontakta någon från styrelsen. Såvida inget annat anges är alla föreläsningar och årsmötet klockan 19.00 i HOK’s klubbstuga på Hövdingegatan 26, Hässleholm. Ingen föranmälan. Fika till självkostnadspris. Kom också ihåg att ta inneskor eller skoskydd med eftersom vår hyresvärd inte vill att vi går in med ytterskor.

Lördag 5 augusti Bussresa

”Trädgårdsupplevelser på Kullahalvön”Årets sensommarresa går västerut med besök i tre privata trädgårdar. Därutöver besöker vi Willab Garden i Båstad (utställning o lunch) samt Vikentomater (odlingar och gårdsbutik). Hos de två sistnämnda får vi information om verksamheten samt möjlighet till inköp. Som vanligt avnjuter vi egen medhavd förmiddagsfika.

willabgarden.se

vikentomater.se

I resans pris ingår: bussresa, guidningar, lunch och em-fika.

Avresa från Hässleholm (Österås) kl. 08.00

Hemkomst: ca 19.00

Pris 500: - (inbetalas till GTS bg 408–1311 senast 15 juli)

Anmälan till Lars Klinthäll senast 15 juli på 070–9853023 el. lasseobittan@gmail.com

Tänk på!!! Våra bussresor blir fort fulltecknade. Försäkra dig om en plats i god tid.

(I mån av plats får även icke medlem följa med).

Lördag 2 september, kl. 10–12

Trädgårdsloppis med korvgrillning

Göinge Trädgårdssällskap välkomnar alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, till höstens trädgårdsloppis. Här kan du sälja allt som har med växter, trädgård och trädgårdsskötsel att göra. För köpare finns stora möjligheter att fynda och överraskas av de ibland ovanliga växter som man för en billig peng kan hitta. Även denna gång finns möjlighet att stilla sin hunger med en grillad korv.

Ingen föranmälan men ett par regler för säljare att följa

  • Du ska vara plats med bilen senast klockan 9.30. Detta för att undvika påkörningsrisk för besökare som redan kommit.
  • Ingen försäljning före klockan 10.00

Göinge Trädgårdssällskap tar gärna överblivna växter till försäljning. Kontakta någon från styrelsen.

Plats: Parkeringen vid HOKs klubbstuga Hövdingegatan 26, Hässleholm.

Måndagen 4 september Föreläsning

Filip Johansson har skapat mobilappen gardenr och tillhörande instagramkonto med små korta hacks i videoformat för att göra trädgårdslivet enklare, roligare och mer hållbart. Filip brinner för att hjälpa trädgårdsägare – ny som erfaren. Enkla, smarta saker man kan göra själv i trädgården för att boosta den biologiska mångfalden.

I samarbete med Studiefrämjandet Skåne Blekinge

Söndag 17 september Skördemarknad Hovdala

Som vanligt kommer Göinge Trädgårdssällskap att finnas på plats. Blommor, plantor, lotteri, m.m. samt information om vad Göinge Trädgårdssällskap har för aktiviteter och hur man gör för att bli medlem. Har du växter över, skänk till föreningen. Har du plastkrukor som du vanligtvis slänger tar vi emot och förmedlar till dem som behöver krukor. Kontakta någon från styrelsen.

Måndag 18 september klockan 18. Utflykt med egna bilar

Besök på Vittsjö Vingård

Utflykten med egna bilar sker till Malseröd 4068, 280 22 Vittsjö, där Amanda och Michael Roe har en vingård. De driver även värdshuset Furuliden i Vittsjö. https://www.vittsjovingard.se/

Vi samlas på vingården kl. 18 och Amanda och Michael berättar om gården, därefter blir det visning runt i vinodlingen. Efter detta anordnas det en frågetävling om Vin/Vinodling och så får vi provsmaka viner tillsammans med tilltugg. Alkoholfritt alternativ finns.

Föreningen sponsrar med en del av kostnaderna så anmälningsavgiften för medlem blir endast 100 kr per person.

Anmälan görs till Lars Klinthäll tel.0709853023 eller mail lasseobittan@gmail.com Senast 9 september.

Tänk på att samåka så mycket som möjligt!

Lördag 14 oktober, kl. 18.30-22.00

Månskensrunda

”Månskensrundorna” har uppskattats. Därför fortsätter Göinge Trädgårdssällskap med denna aktivitet men med nya områden och nya trädgårdar. Att se och beundra trädgårdar i dagsljus är en sak. Att se trädgårdar när mörkret fallit på och ljus och skuggor förvandlar trädgården är något helt annat. Så klä dig varmt och ge dig ut på upptäcktsfärd hos

Adresser till medverkande trädgårdar informeras senare via mail, hemsida, facebook eller kontakt med någon från styrelsen.

Måndag 16 oktober Föreläsning

Trädgård mitt i vintern

En trädgård är till för att delas. Det menar landskapsarkitekten Mona Wembling som sedan 1994 satt sin prägel på en lite över 3000 kvm stor tomt strax norr om Sveriges sydligaste punkt. I slutet av mars släpptes hennes bok 'Stilla trädgård i stormigt landskap', där hon visar hur denna tomt, Erkes trädgård, vuxit fram genom åren.

Mona som förutom att vara landskapsarkitekt, även undervisar på SLU i Alnarp, kommer till oss för att berätta om Erkes trädgård, boken som precis kommit ut samt vinter i trädgården. Hur trädgårderar man på vintern?

Boken 'Stilla trädgård i stormigt landskap' kommer att finnas till försäljning efter föreläsningen. Betalning kan ske via swish eller kontant.

I samarbete med Studiefrämjandet Skåne Blekinge

Måndag 13 november Föreläsning.

Vår trädgårdshistoria och grönsaksodling!

Anna-Leena Kalenius Larsson kommer från en släkt där många har trädgårdsmästarbakgrund. Nu bor hon på en gård i Munkarp som vi besökte vid vår bussutflykt i augusti 2022. Hon har stort intresse för odling och kommer att ta oss med på sin trädgårdshistoria från 1700-talet till idag. Om odlingar i Värmland till sina grönsaksodlingar här i Skåne. Hur de som lekmän odlar och tar tillvara på sina grönsaker.

I samarbete med Studiefrämjandet Skåne Blekinge

Måndag 22 jan. -24 Föreläsning

”Problem och möjligheter i trädgården

Jankov Månsson väl känd och alltid lika uppskattad. Denna gång kommer Jankov att förklara för oss hur vi i våra trädgårdar kan vända problem, som kan vara självförvållat eller ofrivilligt, till möjlighet.

Måndag 12 februari 2024

Årsmöte Årsmötesförhandling enligt föreningens stadgar. Bildvisning från 2023 års aktiviteter. Föreningen bjuder på kaffe och lätt förtäring. Ingen föranmälan.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.