Logga in

Program

Program för hösten 2020

Måndag 31 augusti kl. 18.30 (obs tiden)

Hur gör man okulering.

Okulering är då man ympar in barkbit med grenanlag (meristem) innanför barken på annan växt av annan art eller sort. Vanligen förekommande vid växtförädling av fruktträd eller rosor.

Jankov Månsson känd och uppskattad från många tidigare föreläsningar, förklarar och lär ut hur okulering går till. Vi kommer själva att få utföra okulering på material som Jankov har med sig och som vi sedan får ta med oss hem. Aktiviteten beräknas ta ca. 1,5 timme. Deltagarantalet är begränsat till 20 personer. Kostnad: 100 kr. Anmälan till Lars Klinthäll mobil: 070 985 30 23 alt. mail: lasseobittan@gmail.com senast den 24 augusti. Aktiviteten kommer att hållas utomhus hos Växtmästaren, Osby.

Lördag 5 september, klockan 10-12

Trädgårdsloppis - Sälj-köp-byt

Göinge Trädgårdssällskap hoppas att det för alla trädgårdsälskare finns ett uppdämt behov att sälja/köpa/byta allt som har med trädgård att göra. Uppmuntra dina vänner och bekanta till att komma till loppisen för att sälja/byta/köpa växter, grönsaker, krukor, böcker,, redskap. Det du inte själv behöver eller har nytta av kan vara fynd för andra. Allt till otroliga loppispriser. Har du växter över men inte själv vill sälja så skänk till föreningen som säljer och därmed kan stärka sin kassa. Kontakta någon i styrelsen eller lämna vid loppisen. Observera att det är öppet att sälja för alla även de som inte är medlemmar. Ingen anmälan, bara kom till Parkeringen vid HOK´s klubbstuga, Hövdingegatan 26, Hässleholm.

Observera inställt!

Söndag 20 september klockan 11-16

Skördemarknad Hovdala

Även i år finns Göinge Trädgårdssällskap på plats med ett bord vid Hovdala Skördemarknad. Blommor, plantor, lotteri m.m. samt information om vad Göinge Trädgårdssällskap har för aktiviteter och hur man gör för att bli medlem. Samma gäller här som vid loppisen. Har du växter över, skänk till föreningen. Kontakta någon i styrelsen.

Lördag 3 oktober, klockan 19,30-22.00

Månskensrunda

Att se och beundra trädgårdar i dagsljus är en sak. Att se trädgårdar när mörkret fallit på och ljus och skuggor förvandlar trädgården är något helt annat. För första gången har Göinge Trädgårdssällskap en "Månskensrunda" med besök i medlemmars trädgårdar efter mörkrets inbrott, så klä dig varmt och ge dig ut på upptäcktsfärd hos:

Anette Härbst, Ignaberga-Attarp 7028, 281 72 Hässleholm

Lars/Bittan Klinthäll, Lehult 5317, 282 68 Vittsjö

Eva Nyberg, Hörröd 1372, 282 76 Hästveda

Carin Henriksson, Äppelstigen 22, 281 46 Tormestorp

Karin Eriksson, Ugglevägen 10, 282 76 Sösdala

Eira/Rolf Tronäss, Finkvägen 23, 280 10 Sösdala

Kerstin/Lennart Karlsson, Sjöboholmsvägen 5, 243 72 Tjörnarp

Måndag 19 oktober klockan 19.00

Ljussättning i trädgården

Vi fortsätter på temat trädgårdsbelysning. Att använda olika typer av belysning i trädgården är ett sätt att skapa effekter , allt från att belysa träd och buskar, skapa mystiska skuggor eller bara mysa till det. Bettina Jagorstrand från LightsOn visar bilder och olika typer av belysning/lampor och informerar om vad man ska tänka på för att få en helhet på sin ljussättning och villken typ av belysning som passar bäst till det man önskar att uppnå.

INSTÄLLD

Måndag 16 november

Kompostering

Att kompostera förmultningsbart avfall är bra för miljön. Om du komposterar bidrar du till minskade sopberg och färre transporter. Dessutom får du själv ett utmärkt och mycket billigt jordförbättringsmaterial på köpet.

Jankov Månsson informerar oss om olika sätt att kompostera och hur det fungerar. Han tar även upp och visar hur den nu så populära metoden Bokashi fungerar.

Måndag 18 januari 2021

Svamphus

Odla svamp hemma? Det går faktiskt jättebra! Johnny Ammer från Svamphuset visar hur man anläggeren svampodling i stock, pallkrage men även inomhus för den som saknar trädgård. Johnny har med sig lite spännande saker till försäljning.

Måndag 15 februari

Årsmöte

Årsmötesförhandling enligt stadgarna. Föreningen bjuder på kaffe och lätt förtäring. Ingen föranmälan.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.