Logga in

Program

Program för hösten 2021

Kontrollera alltid aktiviteten på hemsida, facebook, information via mail eller kontakta någon från styrelsen.

Såvida inget annat anges är alla föreläsningar och årsmötet klockan 19.00 i HOK’s klubbstuga på Hövdingegatan 26, Hässleholm. Ingen föranmälan. Fika till självkostnadspris. Kom också ihåg att ta inneskor eller skoskydd med eftersom vår hyresvärd inte vill att vi går in med ytterskor.

Program hösten 2021

Lördag 14 augusti klockan 10.00

Utflykt med egna bilar (Smålandsrunda)

Efter samlingen vid Rasta i Markaryd (korsning E4 och 117) kör vi till Gammelgårds Skogsträdgård, Strömmaköp. En skogsträdgård är ett matproducerande odlingssystem som imiterar det naturliga ekosystemet. Man skördar mat från skogsträdgården från mars till november och ger gärna tips hur man gör egen fleråriga grönsaks- och fruktproduktion. På gården finns försäljning av bl.a. skogsträdgårdsböcker, plantor, lammskinn m.m. Vid 12-tiden kör vi till Möckelsnäs Trädgård och Kultur som ligger långt ute på en vacker halvö ute i sjön Möckeln i södra Småland. Här finns något för alla sinnen. Trädgård, växter, konst och något till magen. Här äter vi en lätt lunch.

Alternativ 1: Vegetarisk medelhavspaj inkl. sallad, vatten, kaffe och kaka

Alternativ 2: Ljummen sallad med varmrökt lax och örtkräm inkl. vatten, kaffe och kaka

Göinge Trädgårdssällskap bjuder på inträde till Skogsträdgården och del av lunchen därför blir kostnaden endast 100 kr/medlem som sätts in på bankkonto 408–1311.

Anmälan senast den 4 augusti till: Lars Klinthäll, 070-985 30 23 eller mail lasseobittan@gmail.com. Glöm inte att uppge vilket alternativ till lunch du väljer.

Webbadresser: gammelgaard.se

mockelsnastradgard.se (adr. Möckelsnäs 16, 343 71)

Lördagen 4 september

Trädgårdsloppis mellan klockan 10–12

Göinge Trädgårdssällskap välkomnar alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, till trädgårdsloppis. Här kan du sälja allt som har med växter, trädgård och trädgårdsskötsel att göra. För köpare finns stora möjligheter att fynda och överraskas av de ibland ovanliga växter man kan hitta för en billig peng.

Har du växter över och inte själv vill sälja så kan du skänka växterna till Trädgårdssällskapet. Kontakta någon från styrelsen.

Ingen föranmälan men ett par regler för säljare att följa

Du ska vara plats med bilen senast klockan 9.30. Detta för att undvika påkörningsrisk för besökare som redan kommit.

Ingen försäljning före klockan 10.00

Plats: Parkeringen vid HOKs klubbstuga Hövdingegatan 26, Hässleholm.

Måndag 13 september

Perennfavoriter just nu

Den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma, som har arbetat 17 år i Botaniska trädgården i Göteborg, varit trädgårdsmästare på Universeum i Göteborg och som nu satsar allt på "sitt" företag Gerbianska Trädgården, kommer till oss för att berätta om sina perenna favoriter.

Gerben har genom åren rest världen över och dokumenterat sina resor med många bilder. Erfarenheterna och favoriter delar han med sig av på sina föredrag.

Den 17:e augusti 2019 tilldelades Gerben den Kungliga Patriotiska sällskapets medalj för "förtjänster om trädgårdsodling och biodling" av Riksförbundet Svensk Trädgård.

Denna kväll hos oss kommer Gerben att berätta om sina perenna favoriter just nu. Gamla godingar som kommit tillbaka, helt nya, speciellt odlingsvärda, udda och men framförallt sina egna personliga favoriter. Och såklart, varför just dessa blivit personliga favoriter. I samarbete med Studiefrämjandet.

Observera! Framflyttat till den 3 oktober

Söndag 19 september, klockan 11–16

Skördemarknad, Hovdala.

I år planeras all aktivitet på Hovdala Skördemarknad utomhus. Göinge Trädgårdssällskap finns på plats med ett bord. Blommor, plantor, lotteri, m.m. samt information om vad Göinge Trädgårdssällskap har för aktiviteter och hur man gör för att bli medlem. Samma gäller här som vid loppisen. Har du växter över, skänk till föreningen. Kontakta någon från styrelsen.

Måndag 11 oktober

Svamphus

Odla svamp hemma? Det går faktiskt jättebra! Johnny Ammer från Svamphuset visar hur man anlägger en svampodling i stock, pallkrage men även inomhus för den som saknar trädgård. Johnny har med sig lite spännande saker till försäljning. I samarbete med Studiefrämjandet.

Lördag 16 oktober, klockan 18.30-22.00

Månskensrunda

Förra årets månskensrunda uppskattades av dem som vågade sig ut. Därför kör vi en repris med förhoppning att det ska blåsa och regna lite mindre. Att se och beundra trädgårdar i dagsljus är en sak. Att se trädgårdar när mörkret fallit på och ljus och skuggor förvandlar trädgården är något helt annat. så klä dig varmt och ge dig ut på upptäcktsfärd hos

Thyra Axelsson, Mellanhedsvägen 12,281 37 Hässleholm

Ann Margreth och Jannes Trädgård, Grangårdsvägen 5, 281 37 Hässleholm

Anette Härbst, Ignaberga-Attarp 7028, 281 92 Hässleholm

Jagorstrands, Ängsvägen 1 B, 288 31 Vinslöv

Marguerite och Kaj Nordqvist, Ringvägen 25, 288 32 Vinslöv

Britt och Krister Forsberg, Lekstigen 4, 282 66 Vittsjö. Kan dessvärre inte deltaga.

Lars och Bittan Klinthäll, Lehult 5317, 282 68 Vittsjö

Eva Nyberg, Hörröd 1372, 282 76 Hästveda

Måndag 15 november

Kompostering

”Att kompostera förmultningsbart avfall är bra för miljön. Om du komposterar bidrar du till minskade sopberg och färre transporter. Dessutom får du själv ett utmärkt och mycket billigt jordförbättringsmaterial på köpet”.

Jankov Månsson berättar och visar olika sätt att kompostera och hur det fungerar. Han beskriver och visar hur den nu så populära metoden Bokashi fungerar. I samarbete med Studiefrämjandet.

Måndag 22 november

Årsmöte för 2020

Årsmötesförhandling enligt föreningens stadgar. Bildvisning från 2020 års aktiviteter. Om möjlighet ges, bjuder föreningen på kaffe och lätt förtäring. Ingen föranmälan.

Inspirationskväll i januari

Under denna mörka månad planeras för en inspirationskväll. Mer om detta kommer att informeras om på hemsida, facebook och föreläsningarna under hösten

Måndag 14 februari

Årsmöte för 2021

Årsmötesförhandling enligt föreningens stadgar. Bildvisning från 2020 års aktiviteter. Om möjlighet ges, bjuder föreningen på kaffe och lätt förtäring. Ingen föranmälan.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.